L' Express: Societe Generale va transfera o parte din activitatile de la Paris in Romania

Data publicarii: 08-05-2013 | Finante-Banci

Grupul Societe Generale isi va regrupa operatiunile din Paris si va transfera o parte din activitatile sale in Romania, Maroc si India, a declarat marti Eric Boyere, liderul sindicatului CFTC de la Societe Generale, intr-un interviu acordat cotidianului L'Express.

O parte din activitatile financiare si informatice, desfasurate in turnul Societe Generale din cartierul financiar al Parisului La Defense, vor fi delocalizate in  Romania, Maroc si India, a declarat marti Eric Boyere, liderul sindicatului CFTC de la Societe Generale, intr-un interviu acordat cotidianului L'Express.

Grupul Societe Generale a anuntat ca intentioneaza sa desfiinteze peste 1.000 de posturi la nivel mondial in urmatorii trei ani, dintre care 550 numai la sediul din Paris al grupului, conform unui plan care vizeaza realizarea unor economii de 900 milioane de euro, pana in 2015.

Insusi liderul de sindicat al angajatilor francezi pare de acord cu masura. "Un produs fabricat in Franta costa de trei ori mai mult decat intr-o tara in curs de dezvoltare si deci conducerea a decis sa delocalizeze o parte din activitatile sale in tarile unde mana de lucru este mai ieftina", a declarat Eric Boyere, delegat sindicatului CFTC de la Societe Generale.

Integral in ECONOMICA.net